Esther van Fenema schrijft regelmatig opiniestukken in landelijke dagbladen, en voor ThePostonline.
Sinds 2016 is zij vaste columniste voor Medisch Contact, de Opinie op zondag voor de Volkskrant en interviewster bij opiniesite Café Weltschmerz.
Ze is regelmatig commentator bij programma’s van de EO op NPO-radio 1, bij WNL en bij programma’s zoals DitisM en RTL-boulevard.

Bekijk ook eens het YouTube filmpje van haar presentatie tijdens TEDx in Delft. Onder media vindt u een selectie van haar (recente) activiteiten.

Social media geeft vaak de indruk dat iedereen heeft wat zijn hartje begeert.


Toch worstelen velen van ons met allerlei uitdagingen.

Zo wijst onderzoek uit dat maar liefst 75% van de jongeren overweegt een bezoek te brengen aan een psycholoog maar een deel niet gaat vanwege het taboe dat erop heerst. Om dit taboe te doorbreken, praten Patricia Paay en Christina Curry, Javier Guzman, Patty Brard, Glenn Helder, Bibian Mentel en Ismail Ilgun openhartig met psychiater Esther van Fenema. Want ook zij die geregeld in de spotlights staan kunnen professionele hulp gebruiken voor de issues waar zij mee moeten dealen.

"BN¹ers In Therapie" is vanafdonderdag 17 mei wekelijks te zien om 20.30 uur bij RTL 5.

Marije Zuurveld in tranen tijdens therapiesessie
In Therapie - CONCENTRATE VELVETIn deze nieuwe vierdelige Velvet serie doorbreken vier dappere influencers het taboe dat heerst onder jongeren om naar een psychiater te gaan om mentale klachten. In deze aflevering een geëmotioneerde Marije Zuurveld die met problemen rondom 'fear of missing out' kampt

 


Esther mocht op 15 april 2016 spreken voor TEDxDelft.

Mensen met welvaartsaandoeningen krijgen vaak te horen dat het hun eigen schuld is. Ik kwam er in mijn dagelijkse praktijk als arts steeds meer achter dat dit een onjuiste redenatie is en dat bijna de helft van deze ziektes voorkomen kan worden door meer verantwoordelijkheid vanuit de maatschappij. Onder het motto van vrijheid verwaarlozen we elkaar en zeker de kwetsbaren onder ons. Too much freedom will kill us.

Kijk hier naar de TedTalk: